Langedijk: ‘Gouden’ putdeksel voor Raadhuisbuurt Noord-Scharwoude

23 april 2016 10:05 uur

Met een ‘gouden’ putdeksel legde wethouder Bert Fintelman op woensdag 20 april de laatste hand aan de vernieuwde Raadhuisbuurt in Noord-Scharwoude.

“Wat een mooie wijk is het geworden! Ik heb alleen nog één probleem: er zit een gat in de weg. Hiervoor hebben we ‘de enige echte gouden putdeksel’ van Nederland gevonden. Zou hij passen?” Met deze woorden zorgde de wethouder ervoor – onder gejuich en aanmoediging van de kinderen van o.b.s. De Wijde Veert en buurtbewoners – dat de laatste putdeksel in de straat werd gelegd, bij het Platte Ven.

De Raadhuisbuurt in Noord-Scharwoude heeft het afgelopen jaar een ware metamorfose ondergaan. De riolering is vervangen en de straten in de Raadhuisbuurt en omgeving zijn volledig opnieuw ingericht, inclusief nieuwe parkeervakken en beplanting.
Om de afronding van de Raadhuisbuurt niet ongemerkt voorbij te laten gaan, was er een feestelijke opening bij de kruising Franse Pad – Platte Ven. Voor de jeugd was er een springkussen op de Nieuwstraat. Een putdeksel beschilderd met goudkleurige verf bleek de perfecte afsluiting van het project.

Project 
Van mei tot en met december 2015 zijn de straten Gorterdiep, Werfstraat, De Nederlanden, Raadhuisbuurt, Nieuwstraat, het Franse Pad en het Platte Ven volledig gerenoveerd. De laatste werkzaamheden aan het Franse Pad zijn medio april 2016 afgerond. Daarmee heeft dit project bijna een jaar geduurd.
In alle straten is het asfalt verwijderd. De hele wijk is voorzien van klinkerbestrating. Er is in de gehele buurt nieuwe riolering aangelegd en tegelijkertijd zijn er, waar dat nodig was, werkzaamheden aan de waterleiding uitgevoerd door PWN.
De wijk is opnieuw ingericht met parkeervakken en plantvakken met bomen en struiken. In de wijk is zo ook de verkeersveiligheid verbeterd.

Samenwerking
Het ontwerp voor de renovatie van de Raadhuisbuurt is in samenwerking tussen het dorpsplatform, een klankbordgroep van bewoners en gemeente Langedijk gemaakt. Er is tijdens het project intensief samengewerkt door gemeente Langedijk en verschillende partijen, zoals dorpsplatform Noord- en Zuid-Scharwoude, bewoners, aannemer Faber, schoollocatie Het Palet, waar o.b.s. De Wijde Veert en diverse opvangfaciliteiten zijn gevestigd.