Lang overlast door aanpak riool Wierden

29 september 2019 18:56 uur

De Wethouder van Buurenstraat wordt maandag afgesloten voor verkeer tussen de Kruissteenweg en de Prins Hendrikstraat, vanwege het vervangen van de riolering, waterleiding en gasleiding.

Het vervangen van de riolering van de gehele straat gebeurt in fases. Daarom wordt er de komende weken telkens een ander deel van de Wethouder van Buurenstraat volledig afgesloten. De werkzaamheden duren naar verwachting tot het einde van het jaar. Het riool in de Van Buurenstraat dateert uit 1957 en verkeert in slechte staat. Dat blijkt uit de aanwezige breuken, scheuren en chemische aantasting in de buizen. Nadat de riolering in de naburige Nijverdalsestraat is aangepast, stroomt er meer (afval)water door het te kleine riool in de Van Buurenstraat. Dat moet daarom vergroot worden.

Gietijzer

Ook de gietijzeren waterleiding in de straat is aan vervanging toe. Die ligt pal boven het tracé van de riolering en is eigendom van nutsbedrijf Vitens. De gemeente noemt het een mooie kans om gelijktijdig zowel het riool als de waterleiding te vernieuwen. Daarmee wordt de overlast beperkt en worden kosten bespaard.

De riolering van de Van Buurenstraat is een lokaal hoofdtransportriool. De huidige riolering kruist met behulp van een zogenaamde zinkerconstructie de waterleiding. Dit zorgt voor veel slibafzetting in het riool. Dit wordt bij de vernieuwing eveneens hersteld. Het karwei gaat 340.000 euro kosten.

De bewoners van de Wethouder van Buurenstraat worden persoonlijk geïnformeerd. De parkeerplaats van Markant is tijdelijk bereikbaar vanaf de Schoolstraat. Bron: tubantia.nl 29-9-19