Landelijke werkgroep gevolgen waterschade

02 augustus 2016 07:56 uur
Een landelijke ambtelijke werkgroep  gaat rapporteren over de gevolgen van de water- en hagelschade in Zuidoost-Nederland. Dat heeft staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken bekendgemaakt. De werkgroep wordt voorgezeten door het ministerie van Economische Zaken en regionale werkgroepen in de provincies Noord-Brabant en Limburg.

 

De landelijke werkgroep wordt gevormd door vertegenwoordigers van de vier meest relevante ministeries (EZ, I&M, SZW en V&J), twee provincies (Noord-Brabant en Limburg), twee gemeenten (Someren en Venray), twee waterschappen (Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap De Dommel), agrarisch bedrijfsleven (ZLTO en LLTB), het Verbond van Verzekeraars en een vertegenwoordiger van de banken. Gemeenten, waterschappen en banken die niet zelf in het overleg zitten, worden vertegenwoordigd door een partner die wel in het overleg zit.

 

Ondersteunen
Daarnaast zijn er regionale werkgroepen actief in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg, waarmee via een liaison contact wordt gehouden. De landelijke werkgroep en de regionale werkgroepen informeren elkaar over en weer. Er wordt ingezet op concrete mogelijkheden om getroffenen te ondersteunen, zowel voor de korte als voor de lange termijn. Bron: bloembollenvisie.nl 1 augustus 2016 lees verder>>>>