Insituform renoveert riolering gemeente Reimerswaal

04 januari 2014 10:19 uur

Na gemiddeld 50 jaar is een rioolbuis toe aan vernieuwing. Het riool kan dan worden vervangen, gerepareerd of gerenoveerd. Het riool in diverse straten in Kruiningen en Krabbendijke is aangelegd omstreeks 1950 en is toe aan vernieuwing.

Er kan gekozen worden voor het traditioneel vervangen van de buizen, maar door de ontwikkeling van nieuwe technieken is het mogelijk om het riool van binnenuit te vernieuwen. Een kous wordt via een bestaande inspectieput in het riool aangebracht, waardoor het bestaande riool wordt voorzien van een nieuwe binnenvoering. Tijdens deze renovatiewerkzaamheden is dus enkel toegang tot de inspectieputten vereist. Groot voordeel hiervan is dat de straat niet wordt opgebroken om bij het riool te kunnen. Hinder voor de omwonenden en het doorgaande verkeer wordt hierdoor zoveel mogelijk beperkt. De aanwezige huisaansluitingen worden vanuit het riool open geboord en waterdicht gemaakt.

Werkzaamheden

De aan te brengen kous in het riool bestaat onder andere uit polyesterhars/styreen met een typische geur. Het is mogelijk dat u deze geur tijdens de renovatiewerkzaamheden ruikt, dit is echter niet schadelijk of gevaarlijk. In de buitenlucht is het snel opgelost en verwaaid. Mocht u binnen deze geur sterk waarnemen (bv. door een defect of droogstaand sifon c.q. stankslot), dan dient goed geventileerd te worden.

Tijdens de uitvoering van de rioleringswerkzaamheden worden huisaansluitingen tijdelijk dichtgezet. Wij verzoeken om op die momenten, ter voorkoming van wateroverlast in huis, overdag zo min mogelijk water te gebruiken. Nadere informatie over deze zogenaamde ‘rioolrelining’ en de bijbehorende data volgt op een later tijdstip. Bron: gemeente Reimerswaal december 2014.