I-Real neemt energiemonitoring bedrijf Alectryon over

13 maart 2016 07:57 uur

Technologiebedrijf I-Real uit Terborg heeft energiemonitoring bedrijf Alectryon overgenomen. Met ingang van 01 maart 2016 zijn de producten, diensten en services die betrekking hebben op Alectryon bij I-Real ondergebracht. Met de overname versterkt I-Real haar positie verder in de energie (metering) markt. I-Real levert totaaloplossingen voor het op afstand beheren, monitoren en besturen van installaties en machines, met behulp van Internet-Of-Things (IoT) en Machine-to-Machine (M2M) technologieën. I-Real past dit toe in waterbeheer, energie- en verkeersmanagement.

Grip op energieverbruik en -opwekking
Alectryon heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring in het leveren van energie meet systemen zoals kWh meters, energy analyzers, sensoren en geavanceerde datalogger. De producten van Alectryon vormen een uitstekende aanvulling op de bestaande oplossingen van I-Real. Bouke Siebenga, algemeen directeur van I-Real: “Met de Smart Energy Software van I-Real en de meetsystemen van Alectryon zijn wij in staat om een totaaloplossing te bieden voor energiemonitoring over het gehele spectrum van  grootverbruik-, kleinverbruik- en submeters, alsmede het leveren van ODA diensten”. Hiermee helpt I-Real haar klanten niet alleen grip te krijgen op hun energieverbruik en -opwekking. “Ook krijgen ze toegang tot een totaaloplossing voor het beheren van hun infrastructuur, waarbij energiebeheer een groeiend onderdeel uitmaakt van de operatie”, aldus Siebenga.

Gezamenlijk ontwikkelen
Huidige klanten van Alectryon kunnen blijven vertrouwen op de support, kennis en ervaring. Rien Mulder van Alectryon: “Wij gaan gezamenlijk met I-Real door met het ontwikkelen van technologie voor energie monitoring. In I-Real hebben wij een goede partij gevonden om de huidige geïnstalleerde systemen te blijven ondersteunen”.

Profiel I-Real
I-Real BV uit Terborg is gespecialiseerd in de ontwikkeling en realisatie van software en besturingsprogramma’s. De geavanceerde software verbindt allerlei water-,energie- en verkeersinstallaties met elkaar, ongeacht plaats, type, merk of leverancier. De monitoring- en besturingssystemen leveren real-time informatie, waarmee de beheerder voortdurend in staat is de meest efficiënte beslissingen te nemen en deze automatisch door te voeren.