Horst aan de Maas: Wethouder: riool kost Horst aan de Maas komende jaren 13,8 miljoen

30 augustus 2019 07:07 uur

Het kost de komende jaren zeker 13,8 miljoen om het riool van de gemeente Horst aan de Maas op peil te houden. Volgens verantwoordelijk wethouder Eric Beurskens gaat het dan alleen om aanpassingen die écht moeten.

„Als we helemaal niet afkoppelen, moeten we veel meer dan die 13,8 miljoen euro in ons rioolstelsel investeren”, heeft Beurskens de gemeenteraad verteld. Een slordige indicatie komt volgens de wethouder uit op veertig tot vijftig miljoen euro. „Dat zou het kosten om alle rioolbuizen op te graven en te vervangen door veel bredere.”

Verdroging

Komt bij, dat Beurskens niet alleen wil afkoppelen omwille van de hevige piekbuien. „Door af te koppelen, doen we ook iets tegen de verdroging die eveneens voor overlast zorgt doordat de bodem inklinkt. Door de aanhoudende hitte daalt het grondwaterpeil. Als we het regenwater van al die hevige buien niet vasthouden maar laten wegstromen door een breder riool, is het al naar de zee gestroomd als we het water weer nodig hebben om de droogte tegen te gaan.” Bron: limburger.nl 29-8-19