Herinrichting Diepe Vaart

10 juli 2016 18:34 uur

De gemeente gaat de riolering in de Diepe Vaart vervangen en de straat gedeeltelijk herinrichten. Het gaat vooral om het gedeelte tussen Papenvoort en de Gildestraat.

Aan het gedeelte van de Diepe Vaart tussen de weg Papenvoort en de Gildestraat is basisschool St. Jozef gevestigd. In de huidige situatie is dit een erg smalle straat met éénrichtingsverkeer, waardoor de fietsers in de verdrukking komen. Ook leidt het parkeren bij de school tot problemen in de straat. Daarnaast zijn de parkeerproblemen de afgelopen alleen maar toegenomen door de gewijzigde bewoning van de Josephinehof. Met een herinrichting van dit gedeelte van de Diepe Vaart willen wij de verkeerssituatie verbeteren.
Het wegvak van de Diepe Vaart tussen de Gildestraat en de Smuldersstraat hoeft niet te worden aangepast. We vervangen alleen de bestaande ‘kussentjes’ (korte drempels) door langere plateaus. Deze kussentjes passen namelijk niet meer in het gemeentelijk verkeersbeleid van nu en worden daarom vervangen of verwijderd.Bron www.geldrop-mierlo.nl – 7 juli 2016 lees verder>>>>