Haastrecht: Aanleg nieuw riool en drainage in wijk Agterpoort ‘lastige klus’

07 januari 2019 15:47 uur

De wijk Agterpoort in Haastrecht gaat op de schop. In het tweede of derde kwartaal van 2019 beginnen werkzaamheden voor een nieuw riool. Die worden gecombineerd met de aanleg van een drainagestelsel om laaggelegen woningen beter te beschermen tegen wisselende waterpeilen.

Wethouder Ria Boere van de gemeente Krimpenerwaard heeft de wijkbewoners tijdens twee eerdere informatiebijeenkomsten op de hoogte gebracht van de voorgenomen aanpak. Met camerabeelden, waarop flinke schade aan het huidige riool te zien was, werd de noodzaak van ingrijpen door haar benadrukt.

“Het is niettemin een lastige opgave. We hebben te maken met een verouderd rioolstelstel, smalle straten, markante bomen en niet-onderheide woningen. De gemeente heeft zorgvuldige keuzes moeten maken. Tegelijkertijd kunnen we in het ontwerp rekening houden met de toekomst en een bestendige buitenruimte creëren.”

Fasen
De klus wordt in fasen uitgevoerd. Het gaat globaal om het vervangen van de 45 jaar oude riolering, het ophogen van straten, vernieuwen van openbare verlichting, groot onderhoud aan het groen en inrichten van binnenterreinen. Bron: hetkontakt.nl 3-1-19 Lees verder>>>>