Haarlem: Combinatie BAM / Van der Valk+ de Groot reinigt riolering noord

12 september 2015 09:35 uur

De Combinatie BAM / Van der Valk+ de Groot werkt de komende periode in opdracht van de gemeente Haarlem aan de reiniging en inspectie van de riolering. De riolering in Haarlem wordt periodiek gereinigd om de doorstroming van het vuilwater te waarborgen en het achtergebleven vuil te verwijderen. De reiniging en inspectie begint in Haarlem Noord vanaf maandag 28 september en loopt door via de andere stadsdelen tot en met 13 november.

De reiniging van de riolen wordt meteen gecombineerd met het maken van camerabeelden, waarmee de toestand van het riool wordt vastgelegd ten behoeve van toekomstig onderhoud.

Wat merkt u langs de openbare weg en in huis?

Met reinigingsvoertuigen spoelen we de rioleringsputten en leidingen door. Het achtergebleven vuil wordt eruit gezogen. Dit neemt enkele minuten tot een kwartier in beslag, waarbij de wagens op de openbare weg stil staan. De overlast is vergelijkbaar met de vuil-ophaaldienst en neemt per put maximaal 15 minuten in beslag. Vervolgens wordt de inspectie uitgevoerd, dit duurt ook ongeveer 15 minuten per put.

Doordat de voertuigen de riolen schoonzuigen kan er drukverschil ontstaan, waardoor er ook lucht vanuit de woningen gezogen wordt. Dit kan een gorgelend geluid teweegbrengen in de afvoerbuizen in uw woning. U kunt het toiletdeksel dicht doen. Dat vermindert hinderlijk geluid.
Daarnaast kan het zijn dat het waterslot bij toilet, gootsteen, wastafel enz. door het drukverschil worden leeggezogen. Hierdoor kan stankoverlast optreden. Om dit op te lossen dient u wat water door de betreffende toilet, gootsteen, wastafel etc. te laten lopen zodat het waterslot weer gevuld is.

Merkt u problemen aan de riolering op openbaar gebied, dan kunt u online een melding doen via www.haarlem.nl/melding.