Gorinchem: ‘Straatwensen’ worden vervuld bij vervangen riool

12 april 2019 11:51 uur

Riolering eruit, verkeersdrempels erin. De gemeente Gorinchem legt in de Schimmelpennicklaan nieuwe riolering aan. Ze heeft bewoners gelijk naar hun wensen gevraagd, nu de straat toch wordt opengebroken.

Gorinchem gaat dit jaar voor 1,7 miljoen euro aan onderhoudswerk uitvoeren aan riolering en bestrating in de stad. ,,Waar het mogelijk is, overleggen we met omwonenden over de vraag hoe hun straat eruit moet zien als de klus is geklaard’’, legt een gemeentewoordvoerder uit. Met bewoners van de Schimmelpennincklaan is dat overleg al gevoerd.

Burgemeester en wethouders stippen het vragen naar de wensen van Gorcumers bij grote onderhoudsklussen kort aan in een brief aan de raad. Daarin leggen ze vooral de nadruk op de financiële gevolgen van de onderhoudsplannen.

Grote wensen

,,Er is maar beperkt geld om de wensen van omwonenden te vervullen’’, zegt de woordvoerder. ,,Grote wensen, die ervoor zorgen dat de aannemer veel meer werk heeft, zijn niet te realiseren.’’

De vervanging van de riolering in de Schimmelpennincklaan in de Gildenwijk start nog voor de zomer is de verwachting. Bewoners kregen eind vorig jaar de eerste informatie over de werkzaamheden. ,,We hebben vervolgens een bewonersavond gehouden. Bijna de helft van alle bewoners zijn hier geweest. Toen hebben we als gemeente ook gevraagd naar de wensen die leefden.’’ Bron: ad.nl 11-4-19 Lees verder>>>>