GMB vernieuwt riolering Oost Gelre

30 april 2016 17:16 uur
Riolering, je hebt er vast wel eens van gehoord. We hebben in onze gemeente ongeveer 200 km aan rioolbuizen in de grond liggen! Zoals je kunt begrijpen zijn die buizen op een gegeven moment toe aan groot onderhoud. Voor dit jaar hebben wij gekozen om 6 km aan rioolbuizen in Lichtenvoorde, Zieuwent, Vragender en Groenlo van binnenuit te renoveren. Dit zijn alleen bepaalde delen van het rioolsysteem, waarvan na de rioolinspectie blijkt dat ze aan vervanging toe zijn.

Het renoveren van binnenuit betekent dat er aan de binnenzijde van de buis een kunststofvoering wordt aangebracht. Deze voering wordt door middel van UV-licht uitgehard. We hebben dan een naadloze buis binnen in de oude buis die bestand is tegen zware belastingen. Het voordeel van deze methode is dat het werk op een bepaalde locatie met een paar uurtjes kan worden afgerond! De weg hoeft namelijk niet te worden opgebroken. De renovatie kan plaatsvinden door gebruik te maken van de toegang via de rioolpunten.

Op dit moment is aannemer GMB voor ons bezig om gedeeltes van de riolering in Lichtenvoorde te renoveren. De rest van de gemeente volgt wanneer het werk in Lichtenvoorde is afgerond! Bron: Gemeente Oost Gelre.