Giftige stof geloosd op riool

06 oktober 2016 14:44 uur

ERMELO – Een lozing van een terpentine achtige stof heeft veroorzaakt dat twee medewerkers van de gemeente Ermelo tijdens onderhoudswerkzaamheden aan het riool vanmiddag onwel zijn geworden.

Tot 21 uur vanavond zijn de RIVM en de brandweer aan het Gentenerf bezig geweest met onderzoek naar de bron. ,,Metingen zijn tot in Putten verricht en zo kunnen we ‘aftellen’ , legt Frank Lutke Schipholt woordvoerder van de VeiligheidsRegio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) uit. ,,Alle metingen zijn ingetekend op kaart waardoor men verder kan onderzoeken waar het vandaan is gekomen.” Ondertussen heeft het Waterschap maatregelen genomen zodat de waterzuivering de stof aan kan. Dat deze lozing aan het licht is gekomen is toeval omdat de buitendienstmedewerkers van de gemeente er toevallig aan het werk waren. De mannen zijn nog ter observatie in het ziekenhuis.

De VNOG heeft alle informatie overgedragen aan de gemeente Ermelo. ,,Zij zullen samen met het Waterschap het onderzoek voortzetten,” aldus de woordvoerder. Bron: ermelovannu.nl 6 okt. 2016