Gemeente Zuidplas kiest voor Vandervalk+degroot als partner voor het operationele rioleringsbeheer.

21 mei 2016 08:26 uur

Kwaliteit en regie op het beheer zijn de sleutelwoorden in het meerjarige prestatie inkoop contract voor de complete riolering in de kernen Zevenhuizen, Moerkapelle, Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel van de gemeente Zuidplas.

De gemeente Zuidplas heeft na aanbesteding voor Vandervalk+degroot gekozen als partner voor het operationele rioleringsbeheer. Vandervalk+degroot gaat de komende 4 jaar zorgen voor het proces van rioolreiniging, inspectie, beheermaatregelen en beheer. De medewerkers van de gemeente Zuidplas en vandervalk+degroot zullen dit proces gezamenlijk verder ontwikkelen en optimaliseren.

Het contract werd woensdag 18 mei 2016 officieel ondertekend in het gemeentehuis van de Gemeente Zuidplas. De gemeente Zuidplas heeft gekozen voor een inkoopstrategie die moet leiden tot een zo hoog mogelijke kwaliteit tegen marktconforme kosten en het maximaal ontzorgen van de gemeente. Tijdens de aanbestedingsprocedure is de vergelijking gemaakt met het beklimmen van een berg. De gemeente wil naar de top van de berg en heeft gekozen voor de ervaren gids Vandervalk+degroot.

De ondertekening van het contract is de eerste stap op weg naar de top van die berg. De gemeente Zuidplas is een van de koplopers op het gebied van prestatie-inkoop en Best Value Procurement in de rioleringsbranche.