Gemeente Vlaardingen: Nieuw riool in Schiedamseweg

15 juni 2014 17:26 uur

De riolering en de verharding in een deel van de Schiedamseweg moet worden vervangen. Het gaat om het gedeelte tussen de huisnummers 41 en 55. Ook op de hoek van de Hoflaan/Schiedamseweg moeten rioleringswerkzaamheden plaatsvinden. Daarnaast laat de gemeente de snelheidsremmende maatregelen aanpassen en uitbreiden. 

Ter hoogte van de Stadsgehoorzaal bevinden zich op dit moment verhogingen in de rijweg (zogenaamde ‘kussens’), verspringend ten opzichte van elkaar. Deze komen in de nieuwe situatie recht tegenover elkaar te liggen. Ook ter hoogte van de adressen Schiedamseweg 71-73 en 84-86 komen kussens in de weg. De ervaringen met de bestaande kussens zijn goed. De snelheid van het verkeer neemt erdoor af.

Wanneer?

De werkzaamheden starten op maandag 14 juli. Naar verwachting kan de Schiedamseweg op vrijdag 29 augustus weer voor alle verkeer worden opengesteld. De gemeente probeert de periode van opbreken zo kort mogelijk te houden. Daarom mag de aannemer werken van 07.00 uur tot 20.00 uur (maandag t/m vrijdag) en van 08.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag).

Hoe?

De Schiedamseweg wordt tussen de Hoflaan en de Eendrachtstraat afgesloten voor verkeer en parkeren is op die plek niet mogelijk. Woningen en bedrijven langs het werkgebied in de Schiedamseweg blijven te voet bereikbaar. Het doorgaande verkeer en de buslijnen 56 en 125 van de RET worden omgeleid over de Hoflaan, de Westlandseweg, de Julianasingel en de Binnensingel.

Actuele informatie over de werkzaamheden kunt u vinden de pagina met wegwerkzaamheden op www.vlaardingen.nl.