Gemeente Roerdalen neemt maatregelen tegen wateroverlast

29 maart 2015 07:32 uur

In Nederland krijgen we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Hierbij kunt  u denken aan lange droge periodes maar ook aan hevige regen en wateroverlast. Soms blijft water op straat staan, of zelfs in uw kelder. De gemeente werkt aan het voorkomen hiervan. Maar dat kunnen we niet zonder uw hulp!

Regenwaterriool

De gemeente probeert wateroverlast op verschillende manieren te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van regenwaterriolen of het verbeteren van de bestaande riolering. Vaak gebeurt dit in combinatie met werk aan de weg, zoals bij de Etsberg en de Gerard Krekelbergstraat in Vlodrop, de Burgemeester Geradtsstraat en de Christinalaan in Posterholt. Op deze plaatsen is een aparte riolering aangelegd voor regenwater.

Regenwaterbuffer

Een andere manier om wateroverlast te voorkomen is het aanleggen van regenwaterbuffers. De gemeente heeft onlangs regenwaterbuffers aangelegd langs bijvoorbeeld de Sportlaan en Aan de Mismeer in Herkenbosch, de Schaapsweg in Sint Odiliënberg, de JF Kennedysingel en de Dr. Nolenslaan in Melick. Ook langs de Gelreweg in Montfort en de Heerbaan in Posterholt komen regenwaterbuffers. Voor een aantal andere plaatsen onderzoeken we de mogelijkheden.

Wat kunt u doen?

Ook u kunt eenvoudig een bijdrage leveren aan het voorkomen van wateroverlast. Zorg voor minder bestrating in uw tuin zodat regenwater in de grond kan wegzakken. U kunt regenwater ook opvangen en later gebruiken om uw tuin te besproeien. Dit belast het riool minder. Bovendien hoeft relatief schoon regenwater niet naar een waterzuiveringsinstallatie. Op www.waterklaar.nl staan meer tips.

Huisriolering

Borrelt de afvoer van uw toilet of wasbak in huis? Dan funcioneert de riolering in uw huis niet goed. Neem in dat geval contact op met een installatiebedrijf. Zorg dat er geen afval in het riool terecht komt dat het riool kan verstoppen. Wat wel of niet in het riool mag staat op www.frituurvetrecyclehet.nl. Verder kan ook een vervuilde dakgoot problemen opleveren bij veel regen.

Melden

Wateroverlast kunt u melden. U kunt ook bellen: (0475) 538 888. Met uw filmpjes of foto’s van wateroverlast kunnen we