Gemeente pakt wateroverlast Amerongen aan

12 februari 2018 07:10 uur

Het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat de wateroverlast in Amerongen aanpakken met het nieuwe project ‘terugdringen wateroverlast Amerongen. Dat maakte de gemeente woensdag bekend in een persbericht.

De werkzaamheden in het oostelijke deel van het dorp duren vier jaar. De werkzaamheden gaan van ‘hoog naar laag’. In het hoge deel van het dorp wordt regenwater zoveel mogelijk ‘afgekoppeld’, zodat het niet in het riool komt. Uiteindelijk worden in het laaggelegen oude dorp de riolen in de Burg. Jhr. Van den Boschstraat, Nederstraat en Drostestraat in Amerongen vervangen. Wethouder Henk Veldhuizen: ,,Door de maatregelen is er in de toekomst minder wateroverlast in de Amerongse straten zijn. Ook komt er grotendeels een einde aan het lozen van vuil rioolwater in de uiterwaarden. Zo dragen deze werkzaamheden dus bij aan een beter woon- en leefmilieu.”

Door de ligging van Amerongen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug en de toenemende verharding vormen hevige buien een groeiend probleem, zowel op straat als in het riool. Hierdoor raken bij forse regenbuien de riolen overbelast en stromen ze over. Het vuile rioolwater geeft overlast aan de inwoners en vormt een bedreiging voor hun woon- en leefmilieu. Veel van het vuile rioolwater komt uiteindelijk in de uiterwaarden terecht en vormt ook daar een bron van vervuiling. En dat wordt alleen maar erger met de toename van hevige buien als gevolg van klimaatverandering. Het moet dus anders, aldus het college. Bron: nieuwsbladdekaap.nl 7-2-18 Lees verder>>>>