Gemeente Castricum werkt aan het riool

30 augustus 2019 07:12 uur

Automobilisten en fietsers, opgelet: vanaf 2 september zijn er omleidingen vanwege werkzaamheden aan het riool. U kunt op de Hogeweg in Limmen, en op verschillende plaatsen aan de Dorpsstraat en de Torenstraat in Castricum mogelijk verkeershinder ondervinden.

Vanaf 2 september is de Hogeweg tussen nummer 150 en 160 volledig afgesloten. De wegafsluiting is noodzakelijk omdat GP Groot daar riolering gaan aanleggen voor het nieuwbouwproject Limmer Linten. Als het weer meewerkt en als de werkzaamheden op schema blijven, kunt u vanaf 18 september weer gebruik maken van dit gedeelte van de Hogeweg. Fietsers zullen worden omgeleid. Tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de bereikbaarheid voor bewoners.

Ook in Castricum wordt aan het riool gewerkt. Van 2 tot en met 10 september wordt de riolering op verschillende plaatsen in de Dorpsstraat en Torenstraat gerenoveerd. De rioolbuis krijgt een nieuwe voering ofwel kous en kan dan weer vijftig jaar mee. Door de zogenaamde relining hoeft de straat niet over de hele lengte open en blijft de overlast beperkt. Wel moeten bewoners enige dagen rekening houden met verkeershinder, geur- en geluidshinder. Bij de Dorpsstraat gaat het om het gebied tussen de Prinses Beatrixstraat en Korte Cieweg. Bij de Torenstraat wordt gewerkt tussen de Dorpsstraat en de weg naar parkeergarage Bakkerspleintje. De bewoners en bedrijven krijgen van aannemer Aarsleff schriftelijk bericht voordat het werk begint.  Bron: nieuwsbladcastricum.nl 27-8-19