Europese en regionale subsidie voor innovaties op gebied van waterzuivering

19 oktober 2020 13:11 uur

De Europese Unie en de provincies Overijssel en Gelderland ondersteunen innovaties op gebied van virusdetectie en waterzuivering. Het project NANOX richt zich op direct hergebruik van (gezuiverd) afvalwater als drinkwater, of gelijkwaardige toepassing, waardoor geen of veel minder grondwater gebruikt hoeft te worden.

De vernieuwing van dit project zit in de combinatie van de ‘Holle vezel nanofiltratie’ en ‘Avanced UV’ technologie. De combinatie van deze, door de partners zelf ontwikkelde, technieken leidt tot een sterk verbeterd en duurzaam water-behandelproces van het afvalwater van rioolwaterzuiveringsinstallaties, of vervuild oppervlaktewater.

Een robuust, bestuurbaar en gecontroleerd proces met een lage CO2 footprint, uitstekende waterkwaliteit en laag chemicaliënverbruik. Hiermee wordt een schaalbare oplossing tot stand gebracht voor de wereldwijde uitdagingen rondom waterkwaliteit en -kwantiteit. Het consortium bestaat uit: NX Filtration (Enschede), Jotem Waterbehandeling (Vriezenveen), Van Remmen UV (Wijhe), Demcon (Optiqua) (Enschede) en Saxion (Enschede).

Zij ontvangen een subsidie van 1,1 miljoen euro van de EU en d Provincies Overijssel en Gelderland. Bron: waternieuws.blogspot.com