Ermelo doet mee aan Wereld Toilet Dag op 19-11-2014

29 oktober 2014 07:21 uur

Elk jaar is het op 19 november officieel Wereld Toilet Dag. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd dat 2,5 miljard mensen niet beschikken over normale sanitaire voorzieningen. Jaarlijks sterven 800.000 jonge kinderen aan diarree, per dag 2.200 kinderen, zo’n 70 volle schoolklassen per dag!

Voor ons is het hebben van een toilet even onmisbaar als eten en de lucht die we inademen, maar ook even vanzelfsprekend. Dat is dus niet voor iedereen zo. Tijdens de Wereld Toiletdag op 19 november staat het riool, maar ook de slechte sanitaire ontwikkelingen in de Derde Wereld centraal.

Kinderen van Ermelose basisscholen ontdekken de wereld achter het afvoerputje, het gat in de wc en de putten in de straat. Waar gaat het water heen en waarom is dit zo belangrijk voor de volksgezondheid en het milieu? Op 19 november krijgen de kinderen bij het gemeentehuis spelenderwijs inzicht in wat er met het afvalwater en regenwater in hun eigen omgeving gebeurt en wat ze zelf kunnen doen om er zuinig mee om te gaan. Bron: Gemeente Ermelo.