Eerste woning Transburg Enschede weer schoon na overstroming riool

11 oktober 2018 19:48 uur

Woningcorporatie Domijn kan nu pas echt aan de slag in de getroffen woningen in Transburg. Daar overstroomde zes weken geleden een noodriool, waarbij een groot aantal woningen werd overspoeld.

Voor vertegenwoordigers van Domijn was het wachten op het groene licht van de verzekeraars en de contra-experts. Tot die tijd was de corporatie gebonden aan het niet mogen betreden van de woningen. „Ook wij vinden het enorm vervelend voor onze huurders dat het nu al zo lang duurt”, aldus een woordvoerder.

Achtergrond

Domijn beseft dat het nu lijkt alsof er niks is geregeld voor de bewoners, maar niets is minder waar volgens Domijn. „Op de achtergrond hebben we al van alles op touw gezet om de herstelwerkzaamheden voor te bereiden. En uiteraard hebben we ook ons uiterste best gedaan om er voor te zorgen dat onze huurders een plek hadden om in de tussentijd te wonen (in hotel, tijdelijke woning of zelf bij vrienden of familie). Sinds vorige week zijn de woningen ‘vrij’ gegeven en konden we de schade aan de huizen zelf opnemen en zo snel mogelijk aan de slag.” Bron: tubantia.nl 11-10-18 Lees verder>>>>