Dongerdadeel: Reconstructie riolering professor Holwardastrjiite

17 mei 2016 06:32 uur

Op veel plekken in Nederland is het rioolstelsel verouderd en toe aan vervanging. Het klimaat verandert en grote hoosbuien komen steeds vaker voor. Om er voor te zorgen dat we in de toekomst droge voeten houden is de gemeente Dongeradeel in kaart aan het brengen op welke plekken het riool als eerste vervangen moet worden.

Er wordt in de gemeente al op verschillende plekken aan het riool gewerkt. De riolering van de professor Holwardastrjitte te Holwerd wordt dit jaar nog vervangen. Op 17 mei a.s. gaat de aannemer van start met de reconstructie. De werkzaamheden duren tot 4 juli 2016

Werkzaamheden riolering

Rioolwerkzaamheden veroorzaken altijd overlast voor omwonenden en bedrijven. Tijdens de werkzaamheden is de professor Holwardastrjitte afgesloten voor het verkeer. Bewoners kunnen soms hun huizen alleen te voet bereiken, er is stofoverlast en geluidsoverlast en er zal een omleidingsroute worden ingesteld. Om te zorgen voor een zo goed mogelijke bereikbaarheid, wordt het werk opgedeeld in fases. Bewoners en belanghebbenden worden persoonlijk en per brief op de hoogte gehouden van de voortgang van het werk. Ook wordt er elke woensdag middag van 15.00 tot 16.00 uur een inloopspreekuur in de bouwkeet gehouden. Daar kunt u met al uw vragen terecht.

Informatie

Er wordt alles aan om er voor te zorgen dat de overlast beperkt blijft. Mocht u een klacht of een vraag hebben, dan willen zij u graag helpen. Hiervoor kunt u contact opnemen met dhr. D. de Vries via 06-27741053. Ook kunt u contact opnemen met dhr. B. Dijkstra van de gemeente Dongeradeel via 14 0519.