Deurne: Vervanging riolering Helmondseweg en Aaltje Reddingiusstraat

20 november 2017 07:11 uur

Maandag 20 november starten de werkzaamheden aan een gedeelte van de Helmondseweg en de Aaltje Reddingiusstraat. In deze straten wordt, tussen de rotonde Houtenhoekweg en de Markt, het riool vervangen en krijgt de weg een nieuwe inrichting. Tegelijkertijd wordt onder het parkeerterrein aan de Aaltje Reddingiusstraat een ondergrondse waterberging aangelegd voor 400 kuub water. De planning is dat het werk op 1 mei 2018 klaar is.

De riolering in dit gebied is aan vervanging toe. Ook is er nu regelmatig sprake van wateroverlast bij stevige buien. Beide straten krijgen een gescheiden rioolstelsel. Op dit moment ligt er nog een gemengd riool waarbij zowel het regenwater als afvalwater uit woningen via één rioolbuis wordt afgevoerd naar de waterzuivering. In de nieuwe situatie wordt het regenwater zo veel mogelijk afgevoerd via een apart regenwaterriool. Behalve dat er een nieuw rioolstelsel wordt aangelegd, wordt ook de weg opnieuw ingericht. De gebakken klinkers die er nu liggen worden hergebruikt.
Na de werkzaamheden zullen er zo’n tien parkeerplaatsen minder zijn dan nu. Het laten verdwijnen van de parkeerplaatsen op de weg was in eerste instantie geen voorstel van de gemeente, maar zijn gedaan op verzoek van de bewoners. Op de weg parkeren nu vooral mensen die in het centrum werken. Zij zullen elders in of rondom het centrum een parkeerplaats moeten vinden. Bron: weekbladvoordeurne.nl 17-11-17 Lees verder>>>>