Den Haag: Wethouder opent nieuwe rioolgemaal Haringkade

08 februari 2015 08:20 uur

Woensdag 4 maart opende wethouder Boudewijn Revis (VVD) het rioolgemaal aan de Haringkade in Scheveningen. Het gemaal vervangt zowel het gemeentelijke rioolgemaal aan de Duinstraat als het Delflandse gemaal aan de Westduinweg.

In maart 2013 ging het Hoogheemraadschap van Delfland van start met de bouw van het nieuwe rioolgemaal. De gemalen aan de Duinstraat en de Westduinweg waren aan vervanging toe en zijn met de renovatie samengevoegd op één locatie aan de Haringkade. Wethouder Revis: “De afgelopen jaren verzorgden de twee gemalen de opvang en het transport van afvalwater uit de regio via alleen al 1.400 kilometer riolering in Den Haag. Het nieuwe gemaal heeft een modern afvalwatersysteem. Zo houden we het water in het riool.”

Het nieuwe rioolgemaal is gister feestelijk geopend door de wethouder. “De opening van het rioolgemaal staat namelijk voor meer dan alleen een verbeterde opslag en transport van ons afvalwater. De reden wat we de twee gemalen moesten vervangen, was voornamelijk door de groei van de stad. Steeds meer woningen werden gebouwd en bedrijven vestigden zich in onze hofstad. Dat is natuurlijk goed nieuws voor Den Haag. Het nieuwe gemaal is uitgebreid met voldoende capaciteit en daarmee toekomstbestendig voor nieuwe ontwikkelingen in de stad,” aldus Revis. Bron: VVD Den Haag