Den Haag: Fahrenheitstraat en omgeving; vervangen riolering

07 maart 2015 19:40 uur

De gemeente richt het winkelgebied in de Fahrenheitstraat, de Thomsonlaan en het Thomsonplein opnieuw in en vervangt het riool. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met april 2015.

De Fahrenheitstraat wordt groener en fietsvriendelijker. Er komt nieuwe bestrating en de maximumsnelheid gaat naar 30 kilometer per uur.

Planning werkzaamheden

  • eind juli tot en met 8 augustus 2014: voorbereidende werkzaamheden, verplaatsing van de parkeerplaatsen en opbreking van de rijbaan Thomsonlaan
  • 25 augustus tot en met 15 november 2014: vervanging riolering en bestrating Thomsonlaan en Thomsonplein, vervanging huisaansluitingen riool en stoepen Fahrenheitstraat
  • begin januari tot en met april 2015: vervanging riolering en bestrating Fahrenheitstraat

Laatste fase

Dinsdag 24 februari 2015 is gestart met de laatste fase, het deel tussen de Thomsonlaan en de Segbroeklaan. Tot 11 maart 2015 is de Fahrenheitstraat tussen de Laan van Meerdervoort en de Segbroeklaan afgesloten voor doorgaand verkeer. In de zijstraten worden keerlussen gemaakt en het kruispunt Fahrenheitstraat/Segbroeklaan blijft open. In april hoeft dit kruispunt maar 1 keer dicht om deze opnieuw in te richten. De datum van deze afsluiting wordt later bekend gemaakt.

Op 11 maart 2015 wordt het deel tussen de Laan van Meerdervoort en de Thomsonlaan opengesteld voor verkeer. Het deel tussen de Thomsonlaan en de Segbroeklaan is eind april klaar.