De VETstrijd: welke school zamelt het meeste gebruikte vet in

05 februari 2016 11:29 uur

De tweede editie van de VETstrijd vond in december 2015 en januari 2016 plaats. Scholen uit vijf gemeenten namen het tegen elkaar op door zo veel mogelijk oud (frituur)vet en olie in te zamelen. Namens Maasluis deden de Kardinaal Alfrinckschool en De Groene Hoek mee aan de VETstrijd. Met elke kilo vet die werd ingezameld, verdienden de scholieren geld voor hun eigen school.

Initiatiefnemers

De VETstrijd is een initiatief van ‘Niet in het Riool!’, ‘Vet, Recycle Het!’ en stichting RIONED.

‘Niet in het Riool’

Met de educatieve campagne ‘Niet in het Riool’ werken Hoogheemraadschap van Delfland, Rijkswaterstaat en de gemeenten Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland en Westland samen om goed rioolgebruik te bevorderen.

‘Vet, Recycle Het!’

Het doel van de campagne ‘Vet, Recycle Het!’ is om Nederland bewust te maken van de mogelijkheden en het nut om gebruikte vetten en oliën in te leveren en te recyclen. De campagne wordt gevoerd door MVO – de ketenorganisatie voor oliën en vetten. Meer informatie is te vinden op de websitewww.frituurvetrecyclehet.nl.

Stichting RIONED

Stichting RIONED is de koepelorganisatie voor stedelijk waterbeheer en riolering in Nederland. Zij brengen het belang van een goede riolering onder aandacht. Meer informatie over de stichting is te vinden op de website www.rioned.com. Bron: gemeente Maassluis.