De Prael tapt bier gebrouwen van Amsterdams regenwater

20 juli 2016 19:27 uur

 

Bierbrouwerij De Prael uit Amsterdam tapt bier dat is gemaakt van 1000 liter regenwater dat in mei in de Wibautstraat is opgevangen. Het bitter blond Hemelswater was onlangs voor het eerst te proeven en is binnenkort ook op de tap bij verschillende Amsterdamse cafés en restaurants te verkrijgen.

 Initiatiefnemer Joris Hoebe, werkzaam bij mediaLAB, bedacht het bier om mensen op een leuke manier bekend maken met het probleem van wolkbreuken en het opvangen van regenwater.

Het initiatief haakt aan bij het project Amsterdam Rainproof, dat tot doel heeft de stad beter bestand te maken tegen de steeds vaker voorkomende extreme regenval. Een open netwerk van buurtcomités, overheidsinstellingen, ondernemers en kennisinstellingen initieert projecten om het regenwater, dat nu snel via de riolering wordt afgevoerd, te bufferen en waar mogelijk beter te benutten.
Het bier –  Hemelswater code Blond – kan op een speciale website worden besteld.

 

Ultrafiltratie
Het regenwater dat in de Wibautstraat is opgevangen, is behandeld met het Hemel(s)Water systeem dat eerder dit jaar door Water Innovation Consulting en PB-International op de markt is gebracht. Het systeem bestaat uit een opvangtank voor het regenwater, een UF-membraanfilter en een opslagtank.

De eerste pilot-installatie is al aangesloten op een huis in het Brabantse Boekel. Bron:waterforum.net 20 juli 2016 lees verder>>>>