Brummen 5 april a.s: ontbijtcursus Cleantech Tomorrow

20 maart 2016 08:36 uur

Dinsdag 5 april vindt in Almen het evenement Cleantech Tomorrow plaats. Een dag die bol staat met inspiratie, maar ook handvatten geeft om in actie te komen. En omdat we geen minuut te verliezen hebben, beginnen we ’s morgens vroeg met ontbijtexcursies naar circulaire bedrijven in de Cleantech Regio. Ook in onze gemeente wordt een ontbijtexcursie georganiseerd, namelijk door het bedrijf Industriewater Eerbeek.

Industriewater Eerbeek verzorgt de zuivering van het afvalwater van de Eerbeekse papierindustrie. Papierfabrieken gebruiken veel water; als grondstof, als koelmedium en als transportmiddel. Na meerdere malen te zijn gebruikt, kan het water zijn functie niet meer vervullen en is afvoeren noodzakelijk. Bij afvoer hoort zuiveren. En dat geeft veel innovatieve en duurzame mogelijkheden. Het onthardingsproject zit in de eindfase. Het zal niet lang meer duren dat het proceswater van de Eerbeekse papierfabrieken circulair zal gaan. Ook zal er naast de waterleiding, een gasleiding biogas gaan transporteren naar een papierfabriek. Interessant, niet? Vanaf 7.30 uur vertellen zij u er alles over!

Aanmelden

Bij het aanmelden voor het (gratis) evenement kunt u aangeven of u bij één van de ontbijtsessies wilt aanschuiven. Graag tot dan! Bron: gemeente Brummen.

 

Cleantech Regio Stedendriehoek

Samenwerkende ondernemers, onderwijs en overheden in de Stedendriehoek hebben gekozen voor het begrip Cleantech als verbindend thema voor de regio. Nu al zetten bewoners en bedrijven in de regio Stedendriehoek bovengemiddeld in op duurzame productie en dienstverlening en het verkrijgen van energieneutraliteit. Een circulaire economie, waarin het (her)gebruik van producten en grondstoffen centraal staan. Om zo te komen tot een duurzame samenleving die economisch èn ecologisch houdbaar is. Door deze talrijke initiatieven te labelen en bundelen als Cleantech Regio Stedendriehoek, krijgt innovatie meer kans, krijgen nieuwe initiatieven meer draagvlak en versterken we elkaar.