Breuk persleiding in Oudenbosch gerepareerd

28 juni 2015 07:52 uur

Maandagmiddag 22 juni 2015 is bij werkzaamheden voor de aanleg van de rondweg bij Oudenbosch een lek ontstaan in de afvalwaterpersleiding (AWP) nabij sportpark Albano.

De breuk bij de persleiding in Oudenbosch is woensdagavond 24 juni 2015 gerepareerd. Rond middernacht is de afvalwaterpersleiding (AWP) weer in gebruik genomen. Hierdoor stopte al snel het overstorten vanuit de rioolstelsels, zodat verdere verontreiniging is voorkomen.

Waterschap Brabantse Delta bepaalt nu per gebied hoe om te gaan met vrijgekomen afvalwater in Moerdijk, Halderberge, Rucphen en Etten-Leur. Uit monitoring blijkt dat het langer duurt om afvalwater uit het gebied weg te krijgen. Dit afvalwater kan schadelijk zijn voor mens, dier en plant. Omdat nog niet met zekerheid te zeggen is dat het water overal op het gebruikelijke kwaliteitsniveau is, verlengt het waterschap het advies om contact met water in deze gebieden te vermijden tot zondagavond 28 juni 24.00 uur. Het advies houdt ook in geen water uit sloten en ander oppervlaktewater te gebruiken voor het besproeien van gewassen en veedrenking. Bron: Waterschap Brabantse Delta 25 juni 2015.