Breda: Informatieavond 28 mei over rioolvervanging

25 mei 2014 06:16 uur

De Gemeente Breda is bezig met het vervangen van een groot aantal rioleringen. Binnenkort wordt ook de riolering in uw straat vervangen. Daarom wordt u uitgenodigd voor een informatieavond op woensdag 28 mei in gemeenschapshuis De Koe, Ambachtenlaan 1, aanvang 19.30 uur tot 21.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst informeren medewerkers van de Gemeente Breda u over de werkzaamheden en krijgt u de gelegenheid vragen te stellen.

Waarom vervanging

De riolering in de wijk Princenhage verkeert in slechte staat. De leidingen hebben lekkages of zijn deels ingestort. Daarom is het noodzakelijk alle rioleringen in de wijk Princenhage te vervangen.

Wat gaat er gebeuren

Voordat de werkzaamheden beginnen, gaat de gemeente na, in wat voor conditie uw straat en uw woning nu is. In de woningen vindt daarvoor een bouwkundige opname plaats, waarbij een bureau gaat onderzoeken of en waar zich mogelijke beschadigingen bevinden. Dit bedrijf zal u persoonlijk benaderen om een afspraak te maken. Vervolgens wordt het oude riool verwijderd en vervangen door een nieuw riool. Daarna brengt de gemeente het wegdek weer terug in de oude staat.
In de Rithsestraat wordt de riolering van binnen uit gerepareerd omdat de bomen verhinderen dat de riolering op die plaats vervangen kan worden.

De gemeente vraagt uw begrip

De gemeente en de aannemer zijn er zich van bewust dat de werkzaamheden overlast kunnen veroorzaken en vragen hiervoor uw begrip. In verband met veiligheidsmaatregelen sluit de aannemer tijdens de werkzaamheden een aantal straten af voor doorgaand verkeer. Bent u in het bezit van een auto, dan kan het gebeuren dat u uw auto tijdelijk elders moet parkeren; het woonerf is niet voor auto’s toegankelijk. Uiteraard probeert de aannemer de toegang tot uw woningen zoveel mogelijk vrij te houden. Vuilnisbakken kunt u op de gebruikelijke plaats zetten. De aannemer verzet deze naar een plaats die voor de vuilniswagen bereikbaar is. Bron: gemeente Breda 21 mei 2014.