Breda: 24 mei informatiebijeenkomst over rioolwerk Heuvelstraat, Heuvelplein en Postillonstraat

14 mei 2016 08:13 uur

Het riool in de Heuvelstraat, het Heuvelplein en de Postillonstraat is in slechte staat en aan vervanging toe. Dat gebeurt naar verwachting in februari 2017. U bent welkom op de informatiebijeenkomst hierover op maandag 24 mei van 17.30 tot 19.00 uur in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 in Breda. Tijdens de bijeenkomst is er uitleg over de vervanging van het riool en over andere werkzaamheden in uw straat en kunt u uw reactie geven.

Nieuw riool

Naar verwachting begint in februari 2017 de gemeente met vervanging van het riool in de Heuvelstraat, het Heuvelplein en de Postillonstraat. Daar is veel graafwerk voor nodig. De hele bestrating gaat er uit. De gemeente combineert het werk aan het riool zoveel mogelijk met ander werk, zoals herinrichten van de straat of vernieuwen van kabels en leidingen. Om hinder voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken, gebeurt het werk in fasen. In totaal duurt het werk ongeveer zes maanden. Tijdens het werk is de straat afgesloten voor verkeer. De ontwerptekening vindt u onder dit bericht.

Veranderingen aan de straten

De Postillonstraat krijgt ook een nieuwe waterleiding, naar verwachting gebeurt dit in september/oktober 2016. De oude leiding ligt pal naast het riool en dateert uit 1927. Op de kruising Postillonstraat – Gielis Beijsstraat komt een verhoogd verkeersplateau.
De breedte van de Heuvelstraat gaat van ongeveer 7 naar 5,5 meter. Om het karakter van de straat aan te passen (van doorgaande weg naar woonstraat) komen er straatstenen in plaats van asfalt. In de trottoirs komen plantvakken en er komen enkele bomen bij.
Het Heuvelplein tussen de huisnummers 219 t/m 273 wordt het wegprofiel aangepast. De weg wordt in zijn geheel eenrichtingsverkeer. Op het trottoirvlak achter de bushalte komt ook een parkeerplaats. Bron: gemeente Breda.