Bomen in Kaatsheuvelse straat maken plaats voor nieuw riool

13 juni 2018 18:44 uur

Ze zijn te groot en slopen het riool, maar ze zijn ook mooi en goed voor het milieu. De meningen over het kappen van de bomen aan de Hei-akker in Kaatsheuvel zijn verdeeld.

Ze staan er nog, maar de kapvergunning voor de ongeveer 40 moeraseiken in de Hei-akker is in voorbereiding. Met een bewonersgroep van 25 mensen wordt er gekeken naar een goede vervanging voor de bomen.

,,De bomen vernielen het riool”, laat een woordvoerder van de gemeente Loon op Zand weten. ,,Wij proberen al twee jaar een manier te vinden waarop we het riool kunnen vervangen zonder alle bomen te moeten kappen.”

Om te kijken of er sommige bomen kunnen blijven staan, heeft de gemeente een bomenspecialist onderzoek laten doen in de Hei-akker. ,,Die vertelde dat na vijftien jaar alle bomen te groot zijn om te blijven staan. In overleg met de bewonersgroep is besloten om ze allemaal te kappen.”

Buurtbewoners

Een rondgang door de buurt laat zien dat niet iedere bewoner het hiermee eens is. ,,We weten dat de bomen weg moeten, maar ik vind ze wel heel mooi”,  vertelt Yvonne van Heesch. ,,De gemeente wil ze allemaal weghalen om er parkeerplaatsen van te maken. Daar ben ik finaal op tegen.”

Van Heesch is niet de enige. Twee huizen verder zijn de bewoners heel blij met de bomen. ,,Hierdoor is het een prachtige straat. Ze zijn ook nog eens goed voor het milieu, ze zorgen voor schonere lucht.”  Bron: bd.nl  Lees verder>>>>