Besluit over unieke rioolbelasting in Son en Breugel uitgesteld

02 november 2018 08:52 uur

De Sonse raad buigt zich later pas over het plan om inwoners die hun regenafvoer afkoppelen van het riool minder belasting te laten betalen. Coalitiepartijen Dorpsvisie en CDA hadden eerder tijdens een commissievergadering forse kritiek op het voorstel.

Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen (PvdA/GroenLinks) heeft het voorstel nu alsnog teruggetrokken. Dat terwijl hij na de commissie nog aangaf het hoe dan ook in stemming te willen brengen. Daar is hij nu toch van terug gekomen: volgens een woordvoerder zijn onder meer vragen of het plan voor iedereen rechtvaardig uitpakt reden geweest om het plan nu terug te trekken. Er komt nu eerst nog een nieuwe commissievergadering. Van den Nieuwenhuijzen kon wegens ziekte zelf niet toelichten waarom hij toch overstag is gegaan.

Het voorstel van het Sonse gemeentebestuur behelst een in Nederland unieke herziening van de rioolbelasting. Daarbij zou de rioolheffing in feite in tweeën worden geknipt. Voor de afvoer van vies water uit gootsteen of doucheputje blijft iedereen gewoon belasting betalen. Maar voor ‘schoon’ regenwater betalen in het voorstel van Van den Nieuwenhuijzen alleen de mensen die daadwerkelijk hun hemelwaterafvoer via het riool lopen. Woningeigenaren die hun regenpijp hebben afgekoppeld, hoeven het vaste tarief van 50 euro dus niet te betalen. Bron: ed.nl 30-10-18 Lees verder>>>>