Bergen: Waterdag 2015

21 augustus 2015 15:59 uur

Wilt u meer weten over water bij u in de buurt? Op zondag 20 september organiseren de gemeenten Bergen, Castricum, Heiloo en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de Waterdag. Ontdek wat er met ons rioolwater gebeurt, hoe waterbergingen en gemalen helpen om droge voeten te houden en wat er leeft in een schone  sloot. In Bergen kunt u onder andere het voormalig Vliegveld Bergen en het defensiegemaal bezoeken dat speciaal open is tijdens de Waterdag. Voor meer informatie over de gratis activiteiten, de fietsroute en de locaties vindt u in de downloads onderaan de pagina.

Waarom een Waterdag?

Veilig, schoon en mooi water. Dat is in het kort wat de gemeenten  en het hoogheemraadschap willen bereiken met het gezamenlijk waterplan. De uitgangspunten zijn het verbeteren van de kwaliteit van water, het voorkomen van wateroverlast en het bieden van meer mogelijkheden voor natuur en recreatie.

Waar en wanneer?

Op zondag 20 september bent u tussen 10.00 en 16.00 van harte welkom op de Waterdag op de volgende locaties:

  • Voormalig vliegveld Bergen aan de Kolonel Sneepweg
  • Het Maalwater in Heiloo
  • PWN bezoekerscentrum De Hoep in Castricum

Met wie werken we samen?

Met de gezamenlijke Waterdag op 20 september laten de gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo van alles zien over water, voor een prettige en gezonde omgeving om in te wonen, werken en recreëren.  Samen met PWN, IVN, Landschap Noord-Holland en Scouting Victorie Heiloo maken we er een gezellige, actieve en informatieve dag van!

Meer weten?

Hieronder kunt u de flyer, fietsroutes langs de ‘waterpunten’ downloaden en een kleurplaat downloaden.

Bron: gemeente Bergen