Barneveld: Rioleringswerkzaamheden Kootwijk

04 april 2014 06:41 uur

De gemeente Barneveld is gestart met de uitvoering van de zogenoemde afkoppelwerkzaamheden in het dorp Kootwijk. Na diverse contacten met vertegenwoordigers van de bewoners zijn de plannen definitief geworden en inmiddels heeft de aanbesteding plaatsgevonden. Aannemingsbedrijf Sallandse Wegenbouw voert de werkzaamheden uit.

De afgelopen periode zijn de voorwaarschuwingsborden geplaatst waarmee het lokale verkeer attent wordt gemaakt op de werkzaamheden. Op maandag 7 april 2014 wordt gestart met de uitvoering op de Nieuw Milligenseweg / Kootwijkerdijk. Hiertoe komt een grote boormachine voor het boren en aanbrengen van de infiltratie putten. De putten zijn ruim 6 meter diep en hebben een doorsnee van 80 cm. In de putten wordt het regenwater opgevangen waarna het water wordt geïnfiltreerd in de bodem. Aansluitend worden diverse werkzaamheden uitgevoerd om het water naar de putten te geleiden.

Ondanks dat er op en langs de weg wordt gewerkt en de boormachine ruimte nodig heeft om op te stellen en te werken, wordt de doorgang zoveel mogelijk gegarandeerd om de overlast voor het autoverkeer beperkt te houden. Indien noodzakelijk zal het verkeer echter enige tijd worden omgeleid. Tijdens de uitvoering worden afzethekken en schildjes geplaatst. ’s Nachts worden de obstakels op de wegen zoveel mogelijk van de weg verwijderd. Voor de opslag voor de grond,de  materialen en het materieel maakt de aannemer tijdelijk gebruik van het braakliggende terrein aan de Blaupot ten Catehof.

Voor nadere toelichting en vragen kunt u contact opnemen met Johan Huiskamp, toezichthouder van de gemeente Barneveld, bereikbaar op 06-25042051.