BAM Aarsleff renoveert riool Heiloo

13 september 2014 18:29 uur

Vanaf 19 september gaat BAM Aarsleff in opdracht van de gemeente Heiloo de riolen renoveren in de straten: Breedelaan, Rosendaal, De Waard, Westerweg, Willibrordusweg, De Kloosterhof en Van Vladeracklaan.

Renovatiemethode

De rioolbuizen krijgen een nieuwe ‘voering’ en kunnen dan weer vijftig jaar mee. Door deze toegepaste ‘relining’ methode hoeft de straat niet over de hele lengte open en blijft de overlast beperkt. Daarnaast zijn de kosten van deze techniek aanmerkelijk lager dan die van een reguliere vervanging. Wel moeten bewoners enige dagen rekening houden met een beperkte geur en geluidshinder.

Locaties en planning

Het gaat om de volgende straten:

  • Breedelaan (tussen Stationsweg en de Wilgenlaan) – 13 en 14 oktober
  • De Kloosterhof (huisnummer 89 tot en met 94) – 22 september
  • Rosendaal (huisnummer 11 tot en met 47 en 24 tot en met 42) – 25 en 29 september en 1 oktober
  • Van Vladeracklaan (tussen Trompenburg en de Westerweg) – 19 september
  • De Waard (huisnummer 65 tot en met 83) – 30 september
  • Westerweg (ter hoogte van Vennewatersweg en Slootenslaan) – 1 en 2 oktober
  • Willibrordusweg (ter hoogte van de Beun) – volgt nog

Parkeren en bereikbaarheid

Het verkeer op de Willibrordusweg nabij de Kerkelaan kan enige vertraging ondervinden. Verkeersregelaars leiden daar het verkeer langs de werkzaamheden. Voor de overige locaties geldt dat het verkeer langs de werkzaamheden kan rijden.

Wij verzoeken u vriendelijk om uw auto vlak voor of tijdens de werkzaamheden niet op de putdeksels (grote ronde deksels in de weg) en in de parkeervakken te parkeren. Deze moeten voor onze werkzaamheden bereikbaar zijn.

Geur

De uitharding van de hars in de kous (de nieuwe voering) geschiedt door middel van stoom of uv-licht. Tijdens dit proces kan een styreen geur vrijkomen. Styreen is één van de bestanddelen van de hars in de kous. Deze stof is te ruiken bij zeer lage concentraties, maar is onder deze omstandigheden, niet schadelijk voor uw gezondheid.

Nachtelijke activiteiten

De kous wordt tijdens reguliere werktijden in het riool aangebracht. Vervolgens wordt deze met stoom of uv-licht opgewarmd, zodat de kous kan uitharden. Het uitharden van de kous is een continu proces dat 24 uur per dag doorgaat en niet onderbroken kan worden. Hier kunt u in de nachtelijke uren enige hinder van ondervinden.

Meer informatie

Direct aanwonenden informeren wij met een brief over de werkzaamheden. Meer informatie is verder te vinden op de website van de uitvoerder: BAM Aarsleff. Heeft u nog vragen? Dan kunt u bellen met de heer H. Bottelier van BAM Aarsleff,