Arnhem: Rioolverbetering Broekstraat

08 februari 2015 08:17 uur

In de Broekstraat wordt het riool versterkt tussen Heemskerckstraat en Van Linschotenstraat. Dit deel van de straat wordt van donderdag 12 februari tot en met vrijdag 10 april volledig afgesloten voor rijdend verkeer.

Woningen bereikbaar

Bewoners kunnen hun huis te voet of op de fiets bereiken over het trottoir. De kruising Heemskerckstraat / Broekstraat wordt opengesteld voor het verkeer in/vanuit de richting Van Oldenbarneveldtstraat. Aan het eind van de Van Linschotenstraat bij de Broekstraat wordt een keerlus aangelegd, zodat de bewoners heen en terug kunnen rijden naar de Stadhoudersstraat.

Kous in rioolbuis

Langs de binnenwand van de betonnen rioolbuis wordt een kous van versterkte kunststof aangebracht. De voegen van de buis en de rioolputten worden hermetisch afgedicht. De riolering drukt hier zwaar op het grondwater. Voor de uitvoering van het werk moet 400 kubieke meter grondwater per uur worden weggepompt. Er komt dus zwaar materieel te staan. Om risico uit te sluiten wordt de werklocatie volledig afgesloten met hekken. Bron: gemeente Arnhem.