Arnhem: Een trip langs de drollen van het Arnhemse riool

10 februari 2019 22:17 uur
Gezellig met je vader tot je enkels in de stront door een bijna anderhalf kilometer lang gangenstelsel lopen. Een continue stank in je neus, half in het donker, tien meter onder de grond. Volgens Henk en André Erkelens een geweldige manier om de stad Arnhem te leren kennen.

Henk Erkelens was een van de drie winnaars van een gouden drol. Deze had de gemeente verspreid door de stad. Vond je een drol, dan mocht je samen met een introducé een exclusief kijkje nemen in het bijzondere Arnhemse rioolstelsel. Met de actie brengt de gemeente de renovatie van het oude riool nog eens onder de aandacht.

‘Zo zie je je stad nooit’

Het stelsel is bijzonder omdat het manshoog en al bijna 150 jaar oud is. Er zijn maar weinig steden die dat hebben. Ondanks dat niet alle zintuigen even prettig worden gestimuleerd, genieten Henk en zijn vader André zichtbaar. ‘Zo zie je je stad nooit’, zegt Henk. ‘Dit is echt heel bijzonder, een kans die je maar één keer in je leven krijgt.’ Het duo loopt letterlijk door de uitwerpselen van de stad. Hoewel het meeste dat er door het riool gaat gewoon afvalwater is. Verder valt op hoeveel schoonmaakdoekjes er in het riool terecht komen. Wat uiteraard niet de bedoeling is. Bron: omroepgelderland.nl 9-2-19 Lees verder>>>>