AquaReUse gaat voor de Waterinnovatieprijs 2014!

25 november 2014 12:25 uur

Vernieuwende ideeën en baanbrekende initiatieven op het gebied van water maken kans op de prestigieuze Waterinnovatieprijs. De provincie Zuid-Holland is mede-initiator van het project AquaReUse, dat momenteel wordt gerealiseerd door het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Dit project is genomineerd voor de Waterinnovatieprijs 2014 in de categorie schoon water: afvalwaterzuivering / waterkwaliteit.

Glastuinbouw

Bij AquaReUse wordt het afvalwater van 85 ha glastuinbouw in de Overbuurtse Polder in Bleiswijk centraal ingezameld en gezuiverd tot gietwaterkwaliteit. Dit water wordt vervolgens weer gebruikt door de glastuinbouwbedrijven. Door hergebruik van afvalwater ontstaat een gesloten waterketen.

Duurzaam watergebruik

De bouw van de installatie verloopt voorspoedig. Eind januari 2015 kan de installatie in gebruik worden genomen. De bouw van installatie wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, EFRO (Kansen voor West), Productschap Tuinbouw, LTO Glaskracht, Rabobank, Stowa, Evides Industriewater, Wageningen UR, gemeente Lansingerland en de betrokken lokale glastuinbouwers. Een ideale kans om de provinciale ambities op gebied van duurzaam watergebruik te realiseren !

Breng je stem uit

Breng ook je stem uit voor dit mooie gezamenlijke project op www.waterinnovatieprijs.nl, categorie ‘Schoon water’. Vergeet niet je stem voor 28 november te bevestigen via de email. Bron: Provincie Zuid-Holland 25-11-2014.

Meer over AquaReUse en alle doelstellingen staat op www.aquareuse.nl.