Amersfoort: Werk Bisschopsweg is stilgelegd om riool

10 april 2019 09:17 uur

Er is een technisch probleem gerezen met de aansluitingen van de woningen op de hoofdriolering onder de weg. De aansluitingen passen niet. Vandaag wordt een test gedaan met nieuwe aansluitstukken. Als die passen, kan het werk worden hervat. De bewoners worden daarover geïnformeerd.

Bij een renovatie van het oude riool onder de Bisschopsweg is jaren geleden voor een betere dichting een coating of zogeheten kous aangebracht. Er zijn gaten in het betonnen riool geboord voor aansluitingen op de huizen. De bestaande aansluitingen passen niet op de aansluitstukken voor splitsing van regen- en vuilwaterafvoer bij de huizen. Aannemer KWS heeft het werk enkele weken geleden gestaakt toen dit werd vastgesteld.

De wegwerkzaamheden zijn op 5 maart gestart met de eerste fase waarin het wegdeel tussen de Heiligenbergerweg en de Rubensstraat wordt aangepakt. Het werk aan dit deel zou op 16 april klaar zijn, waarna de volgende fase aan de beurt zou komen.

Rood asfalt

Het riool wordt bij de woningen gesplitst in een regen- en vuilwaterafvoer. Naast het werk aan de riolering wordt kabels en leidingen vervangen, wordt het wegdek vernieuwd en wordt de weg nieuw ingericht. De Bisschopsweg wordt een fietsstraat met rood asfalt waar de auto’s ‘te gast’ zijn. De kruising van de Bisschopsweg en de Vermeerstraat wordt als rotonde ingericht, waardoor de verkeerslichten verdwijnen.

Na de Bisschopsweg ondergaan de Kroontjesmolen en de Hendrik van Viandenstraat de komende anderhalf jaar een opknapbeurt. Bron: ad.nl 9-4-19