25e editie van Aquatech Amsterdam de meest dynamische tot nu toe

15 november 2015 08:34 uur

Aquatech Amsterdam 2015 sloot vorige week haar deuren. De 25e editie van de beurs was vernieuwender dan ooit tevoren. Het dynamische evenement verwelkomde in totaal 856 deelnemers; zo’n 100 meer dan tijdens de vorige editie in 2013. De beurservaring werd verder versterkt door diverse nieuwe onderdelen op de beursvloer en inhoudelijk sessies met een focus op innovatie en industrieel watergebruik gedurende de week.

Met 18.411* bezoekers uit 139 landen verstevigde Aquatech Amsterdam wederom haar positie als ’s werelds meest vooraanstaande vakbeurs op het gebied van proces-, drink- en afvalwater. Daarnaast waren er meer dan 1.100 congresdeelnemers en 4.479 standpersoneel.

Eén van de nieuwe onderdelen die zeer populair was onder de bezoekers was het  InnovationLAB dat zich voornamelijk richtte op innovatie in de sector. Een onderliggende gedachte van het nieuwe initiatief is om de winnaars van de Aquatech Innovation Award nog meer in de schijnwerpers te zetten. De hoofdprijs ging dit jaar naar het Nederlandse bedrijf Salttech voor het nieuwe DyVaR zuiveringssysteem met zero liquid discharge voor afvalwater met een hoog zoutgehalte in de olie- en gasindustrie.