25 mei infobijeenkomst Echt-Susteren herinrichting Dieteren

12 mei 2016 06:07 uur

Dieteren gaat de komende jaren op de schop

De gemeente is gestart met plannen voor de realisatie van twee belangrijke projecten in de kern Dieteren: het bouwen van woningen op de locatie van de voormalige basisschool en de herinrichting van de Kerkstraat, Zilstraat en Vleutstraat. De gemeente en de stichting Kerncontactgroep Dieteren organiseren een informatiebijeenkomst voor inwoners van Dieteren.

Informatiebijeenkomst op 25 mei

De gemeente vindt het belangrijk deze projecten zoveel mogelijk in samenwerking met de inwoners van Dieteren voor te bereiden en te realiseren. Daarom is op 25 mei een informatiebijeenkomst gepland in gemeenschapshuis de Koppel. Deze bijeenkomst start om 19.00 uur.

Programma

Wethouder Wackers opent de bijeenkomst. Aansluitend geeft de projectontwikkelaar toelichting op de bouwplannen over de locatie van de voormalige basisschool. Wethouder Dijcks kondigt tot slot het tweede project aan. De inwoners van Dieteren krijgen informatie over de herinrichting van de Kerkstraat, Zilstraat en Vleutstraat.

Herinrichting Kerkstraat, Zilstraat en Vleutstraat

De bestaande riolering wordt vervangen door een nieuw vuilwaterriool. Ook wordt een apart riool voor de afvoer van regenwater aangelegd. Het asfalt wordt vernieuwd en de trottoirs worden in een nieuw jasje gestoken. De aanwezige lichtmasten worden vervangen door nieuwe LED-verlichting. Bron: Gemeente Echt-Susteren.