13 genomineerden in de race voor Waterinnovatieprijs 2014

09 november 2014 09:06 uur

De Unie van Waterschappen reikt elk jaar de Waterinnovatieprijs uit aan innovatieve projecten die toepasbaar zijn binnen de taken van de waterschappen. Uit de 135 inzendingen heeft de jury, onder leiding van Annemieke Nijhof, de genomineerden per categorie bekendgemaakt. Helaas zitten de inzendingen van Reest en Wieden daar niet bij. De Waterinnovatieprijs 2014 wordt uitgereikt in vier categorieën: Droge voeten, Schoon water, Voldoende water en Ruimte voor innovatie. Deze laatste categorie is dit jaar in het leven geroepen om initiatieven waar anders denken en anders doen centraal staan te belonen.

Annemieke Nijhof, juryvoorzitter Waterinnovatieprijs, CEO Tauw Group B.V.: “Alle projecten dragen op hun eigen wijze bij aan het watermanagement in Nederland en spelen in op relevante thema’s in de watersector. Sommige projecten zijn interessant vanwege hun praktische eenvoud en andere projecten springen er juist uit vanwege hun brede toepasbaarheid.”

Nieuw: Publieksprijs Dit jaar wordt er voor het eerst een Publieksprijs uitgereikt. Op www.waterinnovatieprijs.nl kan worden gestemd op de genomineerde rpojecten. Op dinsdag 2 december is de feestelijke prijsuitreiking bij Inn Style in Maarssen. Bron: Waterschap Reest en Wieden.